Ufak dokunuşlar mucizeler yaratabilir.

15 Ocak 2013 Salı

Kuru Patlıcan Dolması


Kuru patlıcan dolmasını pişirmeyeniz kaldıysa çok şey kaçırdınız demektir.Çünkü bu yemek hem etli,hem kıymalı,hem de sade hazırlanmış bir iç harçla doldurulabilen Güney Doğu Anadolunun leziz yemekleri arasında.Ayrıca yörenin diğer yemeklerine oranla her evde yapılabilecek hem kolay hem de çok fazla maliyeti olmayan bir lezzet.Yaz mevsiminde kurutulan tek başına tatsız tuzsuz bir halde olan patlıcanları, kış aylarında tadına doyulmayacak bir hale getirmek mümkün.Yalnız dolması değil, kuru patlıcan yemeğide yapılıyormuş ki ben bunu henüz denemedim.


Tarife gelecek olursak iç harcın malzemelerini öğrenmek için
http://gizemselmutfak.blogspot.com/2013/01/bulgurlu-biber-dolma.html bu linke tıklayın.Çünkü bu linkte bulunan bulgurlu biber dolma tarifinden artan iç harcı kullandım.Geriye kalan kuru patlıcanları suda iyice yumuşayana kadar haşlamak ve doldurmak.Sonrada üzerine salça nar ekşisi ve su ile hazırladığınız sosu döküp pişirmek.Unutmayın bu yemeğin olmazsa olmazı nar ekşidir.Bolca kullanmaktan çekinmeyin.Afiyet olsun...

2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

ımmm bayılıyorum bu lezzete favori dolmam:)
ellerine sağlık

gizem can dedi ki...

sarı mutfağa kocaman sevgiler=)