Ufak dokunuşlar mucizeler yaratabilir.

15 Ocak 2013 Salı

Sarımsaklı Ciğer



Ciğer kokusunu sevmediği için yemeyenler,bu tarif sizin için geliyor.Sarımsaklı Ciğer Kavurma...
Yalnız ciğer kokusunu sevmeyenler değil klasik ciğer tava tarifinden sıkılanlarda hemen denemeli,ısrarla tavsiye ediyorum.

Malzemeler:

Bir miktar mısır un 

İstediğiniz kadar ciğer (ben tavuk ciğeri kullandım)
1 soğan
3 biber
2 büyük yemek kaşığı domates sosu
1 tatlı kaşığı salça 
2 diş sarımsak
Baharat olarak kuru kekik ve nane 

Tarifi:


Ciğerlerinizi mısır ununa bulayıp klasik ciğer pişirme yöntemini uygulayın.Bir diğer tavaya uzun uzun doğradığınız soğanları ekleyin ve  içine 1 çay kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kavurun.Kavrulan soğana biberleri ilave edin ve onlarda yumuşadığında salça ve domates sosunu ekleyin.Malzemeler domates sosunun etkisiyle fokurdayacak:) İşte tamda o zaman içine klasik pişirme yöntemi uyguladığınız ciğerleri atın ve üzerlerine 2 diş sarımsak rendeleyin.İşte yemeğimiz servise hazır.Kuru nane ve kekik ile servis yapabilirsiniz bu işlem ciğer kokusunu daha da çok bastıracaktır.Şimdiden afiyet olsun hanımlar:)







2 yorum:

sekermutfağımız dedi ki...

Ellerinize sağlık, bayılırım ciğere.
Sevgiler

gizem can dedi ki...

Teşekür ederim şeker mutfak gizemsel mutfağa hoş geldi sevgiler benden