Ciğer kokusunu sevmediği için yemeyenler,bu tarif sizin için geliyor.Sarımsaklı Ciğer Kavurma...
Yalnız ciğer kokusunu sevmeyenler değil klasik ciğer tava tarifinden sıkılanlarda hemen denemeli,ısrarla tavsiye ediyorum.
Malzemeler:
Bir miktar mısır un
İstediğiniz kadar ciğer (ben tavuk ciğeri kullandım)
1 soğan
3 biber
2 büyük yemek kaşığı domates sosu
1 tatlı kaşığı salça
2 diş sarımsak
Baharat olarak kuru kekik ve nane
Tarifi:
Ciğerlerinizi mısır ununa bulayıp klasik ciğer pişirme yöntemini uygulayın.Bir diğer tavaya uzun uzun doğradığınız soğanları ekleyin ve içine 1 çay kaşığı şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kavurun.Kavrulan soğana biberleri ilave edin ve onlarda yumuşadığında salça ve domates sosunu ekleyin.Malzemeler domates sosunun etkisiyle fokurdayacak:) İşte tamda o zaman içine klasik pişirme yöntemi uyguladığınız ciğerleri atın ve üzerlerine 2 diş sarımsak rendeleyin.İşte yemeğimiz servise hazır.Kuru nane ve kekik ile servis yapabilirsiniz bu işlem ciğer kokusunu daha da çok bastıracaktır.Şimdiden afiyet olsun hanımlar:)
2 yorum:
Ellerinize sağlık, bayılırım ciğere.
Sevgiler
Teşekür ederim şeker mutfak gizemsel mutfağa hoş geldi sevgiler benden
Yorum Gönder