Ufak dokunuşlar mucizeler yaratabilir.

14 Ocak 2013 Pazartesi

Kaşa Yemeği

 Bir Pomak kızı ,bir Trakyalı olarak henüz yöremizin yemeklerini paylaşmadığımı fark ettim.Göçmenlerin bu yemeği bileceğini tahmin ediyorum.Sanırım darlık zamanlarında yahut göç zamanlarında malzeme yokluğundan türetilmiş bir yemek.Çünkü malzemeleri itibariyle ne doğunun leziz yemeklerinde olduğu gibi  et ile zenginleştirilmiş, ne de egenin mis gibi otlarıyla yapılmış.Yalnızca soğan salça ve yoğurt yani tam bir yokluk yemeği.Yinede sizinle paylaşmak istedim bu göçmen yemeğini.Bu yemeğin adı ise; Kaşa...Biz çocukken buna yapışkan yemeği derdik ve çok severdik=) 



KAŞA YEMEĞİ

Malzemeler;

1 büyük soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 büyük yemek kaşığı domates sos
3 kaşık un
4 kaşık yoğurt
ve su
Tarifi;

Soğan,salça ve domates sos iyice kavrulur.Yoğurt ve un 2-3 bardak su ile çırpılır.Kavrulan soğan,salça ve domates sosuna eklenir.Bu yemeğin kıvamı tam anlamıyla yapışkan bir kıvam olmalı koyu ama aynı zamanda akışkan:)İşte bu kadar....





7 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

ellerine sağlık canım nefis olmuş:)

gizem can dedi ki...

sağol canım :)

Senem Özdülger dedi ki...

Benim rahmetli babaannem de yapardi biz cocukken köye gittigimizde. Cok severdim. Ellerinize saglik.

Senem Özdülger dedi ki...

Benim rahmetli babaannem de yapardi biz cocukken köye gittigimizde. Cok severdim. Ellerinize saglik.

Sedef Aşkın dedi ki...

Annem küçükken yapardı şimdi eşime yapıyorum bende acilisini biz içine acı ve tatlı biberde doğruyoruz sizinkide muhteşem böylede denedim ellerinize sağlık:)

Sedef Aşkın dedi ki...

Annem küçükken yapardı şimdi eşime yapıyorum bende acilisini biz içine acı ve tatlı biberde doğruyoruz sizinkide muhteşem böylede denedim ellerinize sağlık:)

UYSAL KEÇİ dedi ki...

Sarmisak soganla ezip kavurun sonra kuru nane dw ilave edin tadina doyum olmaz illede sarmisak kuru nane