HAVUÇLU KESTANELİ BULGUR PİLAVI
1 Soğan
1 havuç
1 kase kestane
2 bardak pilavlık bulgur1 havuç
1 kase kestane
Zerdeçal yada safran(pilavı sarı yapma için kullanılacak.Şart değildir)
Tarifi:
1 adet Soğanı ve havucu yumuşayana kadar kavuralım.Rengini iyice salıp yumuşayan
malzemelerin içine 2 bardak pilavlık bulguru ekleyip kavurma işlemini bir iki dakika kadar devam edelim. Kavrulan bulgura 1 kase haşlanmış kestane ekleyip iyice karışmalarını sağlayınca bulgurun üstünü geçecek kadar su ekleyip 1 çay kaşığı zerdeçal ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip pişmeye bırakın.Bu tarifte elinizi oyalayacak tek şey kestaneleri haşlamak ve soymak olacaktır onun dışında oldukça pratik bir lezzet denemenizi tavsiye ederim. Afiyet Olsun.....
2 yorum:
hmm..
bu çokk leziz birşey olsa gerek..
uygulamalı..
ellerinize sağğlık.
takipçinizim.
bende beklerim arzularsanız..
sevgi bizden...
teşekkür ederim bende size geldim, az önce çaldım kapınızı :)
Yorum Gönder