Ufak dokunuşlar mucizeler yaratabilir.

3 Ocak 2013 Perşembe

Portakal soslu damla sakızlı muhallebi

İşte sizlere gizemsel tariflerden bir tanesi daha;

                                    PORTAKAL SOSLU DAMLA SAKIZLI MUHALLEBİ


Malzemeler:

2,5 bardak süt
1 çay bardağından biraz eksik şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 adet damla sakızlı falım

Portakal sosu için:

2 adet portakal(büyük boy portakal kullanılacaksa 1 adet yeterli olacaktır)
1 adet mandalina
1 yemek kaşığı nişasta 
1 yemek kaşığı şeker

Tarifi:

Süt,şeker,nişasta ve un muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirilir.Kaynama noktasına geldiğinde bir adet şekersiz damla sakızlı falım atılırak erimesi sağlanır.
Sosu içinse; Portakallar ve mandalina sıkılır nişasta ve şeker eklenerek ocakta pelte kıvamına getirilir.Bu tarif toplamada 10 dakikanızı alacaktır.
Ben küçük kalıplara yapmayı tercih ettim siz büyük bir cam kalıpta kullanabilirsiniz.Kullanacağınız kalıba önce portakal sosunu döküp dolapta iki üç dakika kadar soğumasını sağlayın ve ardından muhallebiyi üzerine boşaltın.Soğuyunca servis yapın. Sonuç Fotoğraftaki gibi olacaktır afiyet olsun...

Hiç yorum yok: