Ufak dokunuşlar mucizeler yaratabilir.

3 Ocak 2013 Perşembe

Havuçlu Kestaneli Bulgur Pilavı



HAVUÇLU KESTANELİ BULGUR PİLAVI

Malzemeler:

1 Soğan
1 havuç
1 kase kestane
2 bardak pilavlık bulgur
Zerdeçal yada safran(pilavı sarı yapma için kullanılacak.Şart değildir)


Tarifi:

1 adet Soğanı ve havucu yumuşayana kadar kavuralım.Rengini iyice salıp yumuşayan
malzemelerin içine 2 bardak pilavlık bulguru ekleyip kavurma işlemini bir iki dakika kadar devam edelim. Kavrulan bulgura 1 kase haşlanmış kestane ekleyip iyice karışmalarını sağlayınca bulgurun üstünü geçecek kadar su ekleyip 1 çay kaşığı zerdeçal ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip pişmeye bırakın.Bu tarifte elinizi oyalayacak tek şey kestaneleri haşlamak ve soymak olacaktır onun dışında oldukça pratik bir lezzet denemenizi tavsiye ederim. Afiyet Olsun.....

2 yorum:

birtutamkekik dedi ki...

hmm..
bu çokk leziz birşey olsa gerek..
uygulamalı..
ellerinize sağğlık.
takipçinizim.
bende beklerim arzularsanız..
sevgi bizden...

gizem can dedi ki...

teşekkür ederim bende size geldim, az önce çaldım kapınızı :)