Ufak dokunuşlar mucizeler yaratabilir.

9 Eylül 2014 Salı

Muz Kızartması



Sıradaki tarifim bir televizyon kanalından alıntıdır, biz bu tarife internet sitesi aracılığı ile ulaştık. Bunu belirtmekte fayda var. Biz yayınlanan tarife birebir uymadık bu yüzden kendi mutfağıma göre uyguladığım reçeteyi paylaşacağım. Tarifin adı Muz Kızartması. Hayalinizde canlanan fotoğrafın bütün bir muzu krep yoğunluğunda bir karışıma batırıp kızartacağımız olması muhtemel. Fakat bu kez sizi ters köşeye yatıracağım. Nasıl mı ? Haydi tarife ;



Malzemeler;
3 adet muz
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı kabartma tozu 
1 tatlı kaşığı tarçın 
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı un 


Tarif;

Muzları çatal yardımıyla ezin ve tüm malzemeleri birleştirin. Elde ettiğiniz bozadan hallice karışımınızı bir kaşık yardımıyla yağda kızartın. Bu kısmı Mücver kızartmak gibi düşünebilirsiniz.
Servis esnasında bal,kayısı reçeli,pudra şekeri tavsiyemizdir. Afiyetle kalın.



3 yorum:

günlük yaşamım dedi ki...

değişik bir tatlıya benziyor .. bence yapmak lazım :)

Unknown dedi ki...

farklı bir tada sahip, kabarmış pancake gibi, muz tadı ise oldukça yoğun hissediliyor.

Adsız dedi ki...

Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?



İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com