Sıradaki tarifim bir televizyon kanalından alıntıdır, biz bu tarife internet sitesi aracılığı ile ulaştık. Bunu belirtmekte fayda var. Biz yayınlanan tarife birebir uymadık bu yüzden kendi mutfağıma göre uyguladığım reçeteyi paylaşacağım. Tarifin adı Muz Kızartması. Hayalinizde canlanan fotoğrafın bütün bir muzu krep yoğunluğunda bir karışıma batırıp kızartacağımız olması muhtemel. Fakat bu kez sizi ters köşeye yatıracağım. Nasıl mı ? Haydi tarife ;

Malzemeler;
3 adet muz
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı un
Tarif;
Muzları çatal yardımıyla ezin ve tüm malzemeleri birleştirin. Elde ettiğiniz bozadan hallice karışımınızı bir kaşık yardımıyla yağda kızartın. Bu kısmı Mücver kızartmak gibi düşünebilirsiniz.
Servis esnasında bal,kayısı reçeli,pudra şekeri tavsiyemizdir. Afiyetle kalın.
3 yorum:
değişik bir tatlıya benziyor .. bence yapmak lazım :)
farklı bir tada sahip, kabarmış pancake gibi, muz tadı ise oldukça yoğun hissediliyor.
Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?
İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com
Yorum Gönder