Ufak dokunuşlar mucizeler yaratabilir.

15 Mart 2013 Cuma

Jöle Altında Labneli Muhallebili


' Çat kapı misafir tarifleri ' kategorisinde yer alacak tariflerden biri de bu Labneli Muhallebidir.Hemde Dağınık Kek tarifinde olduğu kadar pratik ve ekonomiktir.Üzerindeyse meyve sepeti adı ile satılan bir jöle bulunuyor. Jölenin İçerisinde ahududu ve çilek ailesindeki meyveler yer alıyor.Bu tatlı tamamen doğaçlama çalışılmış olup hiçbir yerden çalıntı değildir :) Evdeki malzemeler bir araya gelirse ortaya güzel lezzetler çıkabilir.Büyük paralar harcamaya hiçte gerek yok.Ev kadını demek elinin altındakilerle üreten insan demektir :) Açmada kalan sütüm,pastadan kalan jölem,pasta kremamdan artan labnem ve bir adet sakızım bir araya geldi ve bu cici tatlıcıklar oluştu.Meraklısına buyrun tarifi;

Malzemeler;

4 bardak süt
5 kaşık un
2 kaşık nişasta
1 bardak şeker

*Tüm malzemeleri birleştirin ve koyulaşana dek pişirin.

3 kaşık labne
1 kaşık margarin
1 adet falım damla sakızlı

*Bu üç malzemeyi koyulaşan muhallebenize ekleyin ve çırpın.

Ben sunum daha farklı bir havada olsun diye çay bardağı kullandım.Muhallebiyi çay bardaklarına pay edin ve soğutun.

1 paket jöleyi 2 bardak kaynar suyla açın ve soğuyan muhallebinizin üstüne dökün.Buzdolabından 1 saat soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet Olsun...


4 yorum:

Cafe Portakal dedi ki...

ellerine sağlık hem hafif hem pratik
sevgiler

kıvırcık bayan/Fatoş dedi ki...

çok pratikmiş gerçekten.Elinize sağlık.

sekermutfağımız dedi ki...

Ellerine sağlık canım, gerçekten çok pratikmiş, görünümü de çok iştah açıcı :)) sevgiler

gizem can dedi ki...

hanımlar sizleri ve yorumlarınızı özlemiştim ne yalan söyliyim =)