Ufak dokunuşlar mucizeler yaratabilir.

1 Şubat 2013 Cuma

Tikvenik 'Bal Kabaklı Börek'

TİKVENİK
Bal Kabaklı Börek

Bu böreğe biz göçmen pomaklar olarak tikvenik deriz.Türkçesi de Bal Kabaklı Böreğe eşittir.Ben insanların geçmişlerine,kökenlerine,geldikleri yerlere ve bölgesel yemeklerine sahip çıkmaları gerektiğini savunanlardanım.Bu böreğimde bunun bir kanıtı olarak görülebilir:)Sözü fazla uzatmadan tarifime geçiyorum.

Malzemeler;

5 adet yufka
2 kg. bal kabağı
2 bardak şeker
1 bardak sıvı yağ
1 bardak kırılmış ceviz

Şerbeti İçin;

1 bardak oda sıcaklığında su
1/2 bardak şeker
1 tatlı kaşığı tarçın 

Tarifi;

1)Bal Kabağını rendeleyin
2)Yufkalarınızı masaya serin
 3)Her bir yufkanın üzerini yağlayın.
 4)Yağlanmış yufkaların üzerine cevizi,rendelenmiş balkağını ve bir miktar şekeri serpiştirin.
5)Yufkanın her iki ucunu içe doğru katlayın,daha sonra rulo yapın.
6)Tepsiye gül böreği şeklindeyerleştirin, her yufkaya aynı işlemi uygulayın.
7)Fırında üzeri kızarana dek pişirin.
8) Fırından çıkan böreğinize henüz sıcakken,1 bardak suda erittiğiniz yarım bardak şekerli ve tarçınlı şerbeti elinizle serpiştirin.
9)Böreğimiz bir süre dinlendikten sonra servise hazır deneminizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok: