Ufak dokunuşlar mucizeler yaratabilir.

5 Şubat 2013 Salı

Çikolata Aşkı


 Çikolata severler buraya!

Doğum günlerinin vazgeçilmezi nedir ? Tabiki yaş pastalar...Daha önceleride bir çok pasta denemem oldu fakat hepsi krem şanti,arasına meyve ,üstüne tekrar krem şanti üçlemesinden öteye geçemedi.İstediğim biraz daha farklı ve biraz daha pastahane işi olmasıydı.Bir çok araştırmanın sonunda hem blogumun yapısına uyacak ekonomik hemde çok lezzetli bir pasta tarifi ortaya çıkardım.Ben ganajı ilk kez deneyeceğim için pasta tabanını hazır kullandım ki herhangi bir hüsrana uğramayayım.Dileyen kendi yaptığı pandispanyayı da kullanabilir.Çikolata severlerin denemesini şiddetle tavsiye ediyorum.Biz denedik,çok beğendik.Umarım sizde dener ve çok seversiniz.Ayrıca bu tarifimi blog arkadaşımız Gelibolu17'nin Porselen Demlik Çay Saati etkinliğine gönderiyorum http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/search/label/porselen%20demlik%20çay%20saati%20etkinliği%20tarifleri 


Malzemeler;
1 adet pastaban
3 paket sütlü çikolata (toplamda 200 yada 300 gr olacak kadar)
1 paket yuvarlak çikolata (albeni marka ya da bim'de satılan topi tanem isimli çikolatada olabilir)
200 ml.krema
1 bardak ceviz

Tarifi;
Ganajı hazırlamak için;
Kremayı sos tenceresine alın ve ısınmasını bekleyin,ki bu ısınma süresi çok kısa sürüyor.Isınan kremaya      3 paket sütlü çikolatayı kırıp,erimesini sağlayın.İyice eriyen çikolatalar kremayla özleşip ganaj olmuş demektir.Ocağı kapatın ve ganajı bir kaseye boşaltıp en az bir saat buz dolabında bekletin.Bir gün süreyle bekletenlerde varmış.Bence bu kadar uzun bekletmeye gerek yok.Bir yada iki saat yeterli oluyor.Bir-İki saatin sonunda ganaj koyu ve sürülebilir bir kıvam almış olacaktır.Pastanın ilk katına ganajı sürün ve içine yarım bardak cevizi dizin.Pastanın üst katını kapatın ve ganajı pastanınızın her yerine iyice sürün.Sürme işlemini servis tabağınızı çevirerek yapmanız daha düzgün bir görüntüye sahip olanızı sağlayacaktır.Üzerine ceviz ve çikolata toplarıyla süsleyin ve en az 2 saat kadar donmasını bekleyin.
Eğer sizde kendi elinizle yaptığınız pastanın daha değerli olacağını düşünenlerdenseniz buyrun tarifime:) Afiyet Olsun.Sevgilerimle...


7 yorum:

Gelibolu17 dedi ki...

Merhaba,çok teşekkür ederim güzel tariifn için,ellerine sağlık...
Şimdi burda yayında bu güzel tarifin, http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/2013/02/ganaj-kaplamal-pasta.html gene beklerim,selamlar :)

ugurbocegimmutfağı dedi ki...

merhaba ne güzel bir pasta bu çokda pratik :)
bende yeniyim sizin gibi :)
banada beklerim izxleyicim olursanda sevinirim sevgiler...
http://ugurbocegimmutfagi.blogspot.com/

gizem can dedi ki...

Merhaba hoşgeldiniz mutfağıma.Beni her takip edeni takip ediyorum bloglar arası destek amaçlı onun dısında pek kımseyı takıp etmıyorum.takipçimseniz tabiki sizinde çalabilirim kapınızı blogun hayırlı olsun bol izleyiciler arkadaşım:)

HANDE CİGER dedi ki...

hımmmmm nasıl çikolata aşkıyla yanan bir pasta buu..ellerinize sağlık.....

gizem can dedi ki...

teşekkür ederim hande hanım hoşgeldiniz mutfağıma.en kısa zamanda bende çalıcam kapınızı:)

Serap Uzun dedi ki...

Ayyy harika bir pasta bu Gizemcigim, iyiki bu tür etkinler var yoksa seni nasıl bulurdum sayfani yani ;)
Eline saglık cnm, şimdi biraz sayfanda dolaşayım bakalım. :)

gizem can dedi ki...

Teşekkür ederim serap hanım hoşgeldin mutfağıma,aldıgım en samimi yorumdu bu:)