Ufak dokunuşlar mucizeler yaratabilir.

6 Şubat 2013 Çarşamba

Pazılı Omlet


Malzemeler;

1 kg.pazı
1 adet soğan
2 adet yumurta
tuz,karabiber,toz kırmızı biber

Tarifi;

 Pazıları ince ince doğarıyıp yumuşayana kadar haşlayın.Bir tavada soğanı uzun şekilde doğrayıp kavurun.Kavrulan soğanlara haşlanmış pazıları ekleyip kavurma işlemine iki dakika devam edin.Baharatlarını ekleyin ve pazıları tavaya boşluk kalmayacak şekilde yayın,üzerlerine yumurtaları kırın ve tavaya bir kapak kapatın.İki tarafıda iyice pişirdikten sonra omlet hazır demektir.Afiyet olsun.

3 yorum:

Ilhan Ucer dedi ki...

Yanında bir salatayla bir öğünü kurtarır. Acaba ince ince doğrayıp çiğden konamaz mı pazı. Ispanak da oluyor. Ellerinize sağlık.

gizem can dedi ki...

Aslında haşlanmasada olabillr,bu haslama işlemi pazı acı ise bu acılığı suya bıraksın diye yapılıyor

ugurbocegimmutfağı dedi ki...

haftasonu kahvaltısına yakışır bir lezzet :)