Ufak dokunuşlar mucizeler yaratabilir.

7 Ocak 2013 Pazartesi

Ekonominik Elmalı Kurabiye




Yapması 15 dakika pişmesi 15 dakika yemesi 5 dakika:)

EKONOMİNİK ELMALI KURABİYE



Malzemeler:
Yarım paket margarin
3 kaşık yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
Kabartma tozu-Vanilya
Aldığı kadar un

İç Harcı için:

3 adet küçük boy elma
3 kaşık şeker
Tarçın

Tarifi:


Yarım paket margarin  ve 1 çay bardağı pudra şekeri yağ iyice yumuşayana kadar yoğurulur.Yumuşayan malzemelerimize 3 kaşık yoğurt'ta eklendikten sonra kabartma tozu ve un eklenip ele yapışmayan ama olabildiğince yumuşak bir hamur yoğurulur.Hamuru Yumuşak tutmamızın sebebi daha rahat şekil verebilmek içindir.


İç harcı içinse; 3 adet küçük boy elmayı ( eğer elmalarınız büyük boy ise 2 adet kullanılabilir ) bir tavaya rendeleyip üzerine 3 kaşık şeker ve biraz tarçın ekleyip elmalar yumuşayana kadar pişirin.


Öneri; Genellikle vanilya hamurun içine kullanılır.Bense vanilya'yı elmaları pişirip ocaktan aldığım esnada döküyorum ki ; bu şekilde daha çok vanilin tadı alınabilsin.


Hamurumuzu merdane ile yuvarlak bir şekilde açıp pizza dilimleri gibi ayırdıktan sonra iç malzemesini koyup kapatıyoruz.Ben dört farklı şekil kullandım sizde istediğiniz şekli verebilirsiniz.Bu tariften 17 adet ekonominik elmalı kurabiye çıkıyor.Kurabiyelerimiz fırından çıktıktan sonra pudra şekeri ile süslemeyi unutmuyoruz.Şimdiden Afiyet olsun...




2 yorum:

Melike - Habibe dedi ki...

iadeyi ziyarete geldim :) elmalı kurabiyeler çok güzel ellerine sağlık arkadaşım :)

Unknown dedi ki...

teşekkür ederim=) e ben çok sevdim bu blog arkadaşlıklarını.Bir gün Sanal ortamda günde yaparız artık=)