Ufak dokunuşlar mucizeler yaratabilir.

8 Ocak 2013 Salı

Anadolu Çorba


Türkiye'de kış demek çorba demektir.Sıcacık,üstünde dumanı tüten Trakyadan bir tarhana çorbası ya da   Anadolunun bağrından gelen bir yayla çorbası bir arap aşı çorbasıdır.İstanbulun gelinliğini kuşandığı şu günlerde sıcacık bir çorbaya hiçkimse hayır demeyecektir.Bende buna güvenerek sizlere Gizemsel bir tarif daha sunacağım.Gizemsel diyorum çünkü bu mutfakta mühim olan herkesin evinde olan,az malzeme gerektiren,yapımı vakit almayan tarifler.İşte size az maliyetli,az vakitli,bol vitaminli bir tarif daha; Gizemsel Anadolu Çorba...




Malzemeler:
1/2 su bardağından biraz fazla buğday ve nohut
3 kaşık yoğurt
1 kaşık un

Üzeri İçin:

Tereyağı
Toz kırmızı biber

Tarifi:

1/2 su bardağından biraz fazlaca olan nohut ve buğdayı önceden haşlıyoruz.
Not:Haşlama kısmınıda bilmeyenler için anlatmakta fayda var.Buğday ve nohutun ayrı tencerelerde üzerlerine geçecek kadar sıcak su ekleyip 1-2 dk. kaynamasını sağlayın ve kapağını kapatıp ocaktan alın.Direk sıcak suyu döküp beklemeye almanızdan daha iyi sonuç verecektir.Bu işlem Malzemelerin daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.
Haşlanmış olan buğday ve nohut aynı tencereye konup 5 dk. kadar kaynatıldıktan sonra içerisine 3 kaşık yoğurt ve 1 kaşık un ile meyane yapıp çorbaya katılır.1 kaşık un yeterli olacaktır çünkü buğday oldukça helmelenen bir bakliyattır.Kaynayan çorbaya Tereyağı ve toz kırmızı biberden sos hazırlanıp üzerine dökülür.Ve mis gibi Anadolu Çorbası hazır.Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: