Ufak dokunuşlar mucizeler yaratabilir.

4 Haziran 2014 Çarşamba

Zeytinyağlı Yaprak Sarma


Zeytinyağlı yaprak sarma, Osmanlıdan bize kalan enfes tariflerden bir tanesi. Bilindiği gibi salçalı yahut etli değil. Mis gibi baharat kokan bu tarif hafif şekerli tadıyla dilden boğaza lezzetli bir yolculuk başlatıyor.Osmanlı tuzlu-tatlı-ekşi dengesini yemeklerde korumayı başarmış bir mutfağa sahip. Bunun kanıtı niteliğinde ki diğer bir tarif ise Vişneli Yaprak Sarma.Bu tarifi de bir gün deneyip sizlerle paylaşacağım.

Soğan,pirinç,kuş üzümü,dolmalık fıstık, tarçın,şeker,yeni bahar,ekşi erik,nar ekşisi ve zeytin yağı buluşunca ortaya nasıl bir tat çıkar diye merak ederseniz hemen deneyin derim.         

Afiyet Olsun...

Mutlu sofralar :)

Hiç yorum yok: