Bir önceki yazımda Aşure'nin ufak çaplı tarihçesinden söz etmiştim. Henüz reçetesini yayınlamadım çünkü bir çok blog ve sitede farklı farklı tarifler bulunmakta.Ben sıradanlıktan sıyrılmayı sevenlerdenim.Farklı tatlar denemekten, malzemeleri birleştirmekten hoşlanırım.Bu yüzden Aşure reçetesinde de bir farklılık yapıp yalnızca aromalandırma tüyolarımı paylaşacağım.
Tarife geçmeden önce minik bir tüyo ; eğer aşureniz sıvı olduysa ve nişasta katmak istemiyorsanız bir bardak haşlanmış buğdayı rondada ezerek aşurenize katın.
Aromalandırmak İçinse ;
1 çubuk tarçın
1 portakal suyu
Yarım portakal kabuğu rendesi
Yarım limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı bal
1 paket. vanilya
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder