Ufak dokunuşlar mucizeler yaratabilir.

4 Aralık 2013 Çarşamba

Aşure Aromalandırma Ve Minik Bir Tüyo



Bir önceki yazımda Aşure'nin ufak çaplı tarihçesinden söz etmiştim. Henüz reçetesini yayınlamadım çünkü bir çok blog ve sitede farklı  farklı tarifler bulunmakta.Ben sıradanlıktan sıyrılmayı sevenlerdenim.Farklı tatlar denemekten, malzemeleri birleştirmekten hoşlanırım.Bu yüzden Aşure reçetesinde de bir farklılık yapıp yalnızca aromalandırma tüyolarımı paylaşacağım.

Tarife geçmeden önce minik bir tüyo  ; eğer aşureniz sıvı olduysa ve nişasta katmak istemiyorsanız bir bardak haşlanmış buğdayı rondada ezerek aşurenize katın.

               Aromalandırmak İçinse ;

               1 çubuk tarçın
               1 portakal suyu
               Yarım portakal kabuğu rendesi
               Yarım limon kabuğu rendesi
               1 tatlı kaşığı bal
               1 paket. vanilya




Hiç yorum yok: