Karna'bahar mı? Karnı'bahar mı? TDK diyorki Karna'bahar. Öyleyse başlayalım ...
Mutfağa kimin için giriliyor? Ocaktaki yemekler kimler için pişiriliyor? Cevabı duyar gibi oluyorum. ' Çocuklar ' ... Bir bütün gün ne pişirsem diye düşünülüp ocağın başına geçilir ve kendimizce harika sonuçlar yarattığımıza tamda inandığımız an, tabağında karnabaharla karşılaşan çocuk, ağız burun kıvırmaya başlar.İşte tamda bu an da bir anne olarak devreye beşamel sos sokulur.Karnabahar üzerine beşamel sos gelince olur sana graten... Adeta sebzeden hoşlanmayan çocuklar için kullanılan bir icattır 'beşamel sos' .Sizde karnabahar yediremeyenlerdenseniz buyrun tarife;
Malzemeler;
1 büyük boy karnabahar
1 diş sarımsak
2 bardak süt
2 kaşık un
Kaşar
Tereyağı,sıvıyağ
Yapılışı;
*Karnabahar çiçek çiçek ayrılarak haşlanır
*Un tereyağı ve sıvı yağı karışımında kavrularak üzerine süt eklenir.
*Hazırlanan beşamel sosa 1 diş sarımsak atılır.
*Haşlanan karnabaharların üzerine beşamel sos dökülerek fırına verilir.
*Üzeri kabuklaştığında kaşar peyniri rendesi eklenerek pişirme işlemine devam edilir.
*Kaşarlar renk değiştirdiğinde pişme işlemi sonlandırılır.
Afiyet Olsun...
8 yorum:
bende hep takılırım karnabahar olduğunu bile bile karnıbahar demesi çok hoşuma gider.. Ellerine sağlık ...
buna 'ana' dili diyoruz sanırım :) teşekkürler mehtap...
Kıymalı olarak hazırlıyorum enfes oluyor,ellerine sağlık
sevgiler
Teşekkürler cafe portakal,kıymalıda denemeli o zaman :)
merhabalar takipteyim bana da beklerim..
memnuniyetle ceyda hanım hoş geldinizi bloğuma.
hoşbulduk :)
Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyo,Bu arada artık bnde bloğunuzun takipçisiyim banada beklerim sevgilerimle...
Yorum Gönder