Ufak dokunuşlar mucizeler yaratabilir.

23 Şubat 2014 Pazar

Ali Nazik

Ali Nazik,  Doğunun Paris'i diye anılan Gazi Antep'e ait yöresel bir yemektir. Közlenmiş patlıcanın sarımsaklı yoğurtla buluşup üzerine lokum gibi etin koyulmasıyla enfes bir lezzete ulaşır. Biz denedik ve çok beğendik. Yapımı oldukça basit olan bu yemeği sizlere de tavsiye ederiz.

Tarifi;

Patlıcanları közleyip ince ince kıyın.
Yoğurdu sarımsaklayıp patlıcanlara katın.
Kuşbaşı eti kendi suyunu çekene dek pişirin ve Patlıcanlı sarımsaklı yoğurt püresinin üzerine alın.
Süslemek için  iki adet biber ve 2 adet domates yağda hafif pişirin ve yemeğin üzerine koyun.
Son olarak üzerine tereyağı dökün.
Ali Nazik yenmeye hazır Afiyet olsun...


Hiç yorum yok: