Ufak dokunuşlar mucizeler yaratabilir.

2 Ocak 2013 Çarşamba

YILAN BÖREK

YILAN BÖREK


Malzemeler:
1,5 Bardak Ilık Süt
50 gr. Margarin 
1 Yumurta 
2 Kaşık Şeker 
2 Tatlı Kaşığı 
Tuz 
Maya ( Ben Dr.Oetker İnstant Maya kullanıyorum) Aldığı Kadar Un

İç Malzemesi olarak patates ve kaşar kullandım dileyen peynir,sucuk vs kullanabilir. 



Tarifi: Hamur yoğurma kabınıza biraz un döküp ortasını açıyoruz.Açılan bu havuza eritilmiş olan 50 gr. margarin, 1 yumurtanın akı,şeker tuz ve mayayı koyup yoğurma işlemine başlıyoruz.Yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar un ekleyebiliriz.En az Bir saat beklemesi gerekir ki kabarma işleminden iyi bir sonuç alalım.Kabaran hamura yılan şeklini verebilmek için hamuru lahmacun şeklinde açığ her iki kenardan kesikler atıyoruz.İç malzemesini tam ortaya koyup hamuru  örüyoruz.Tepsiye 'S' şekli vererek yerleştiriyoruz.Üzerine Akını hamura kullandığımız yumurta sarısına bi iki damla pekmez ve yağ damlatarak sürüyoruz.(Yalnız yumurta sarısıda sürülebilir) Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok: