Ve karşınızda serin iklimlerin prensi, temel reis'in kurtarıcı vitamin deposu; 'Ispanak'...
Şu meşhur bilmeceyi hatırlıyorsunuzdur; Çarşıdan aldım bir tane eve geldim bin tane?
Ben bu bilmecesi şöyle değiştiriyorum; Çarşıdan aldım bir kilo eve geldim bir avuç?
İlk görüntüsüyle torbaya sığmayan bu heybetli sebzemiz sıcak suyu gördüğündeyse ezilip büzülüp ufalmakta. Biz bu yeşil dostumuzu
bir çok tarif içerisine katıp lezzetli mamalar ortaya çıkartabiliyoruz. Mesela ıspanaklı börek sevmeyen biri olamaz, olmamalı. Hatta olayı biraz daha abartıp ıspanağı pastaların içerisine kattık. İşin daha çok formda kalma ve sağlıklı yaşam konusuyla ilgilenenlerse hiç merak etmesin; onlar içinde ıspanak detoksumuz var. Yani çocuklar istediği kadar kaçsın dursun. O tabak bitecek! Yoksa Safinaz Kaba Sakalın olur :)
Her zaman pirinç ile yediğiniz ıspanağı bu kez de nohut ile deneyin derim.
Ufak dokunuşlar mucizeler yaratabilir.
18 Eylül 2014 Perşembe
9 Eylül 2014 Salı
Muz Kızartması
Sıradaki tarifim bir televizyon kanalından alıntıdır, biz bu tarife internet sitesi aracılığı ile ulaştık. Bunu belirtmekte fayda var. Biz yayınlanan tarife birebir uymadık bu yüzden kendi mutfağıma göre uyguladığım reçeteyi paylaşacağım. Tarifin adı Muz Kızartması. Hayalinizde canlanan fotoğrafın bütün bir muzu krep yoğunluğunda bir karışıma batırıp kızartacağımız olması muhtemel. Fakat bu kez sizi ters köşeye yatıracağım. Nasıl mı ? Haydi tarife ;
Malzemeler;
3 adet muz
1 tatlı kaşığı hindistan cevizi
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı şeker
1 su bardağı un
Tarif;
Muzları çatal yardımıyla ezin ve tüm malzemeleri birleştirin. Elde ettiğiniz bozadan hallice karışımınızı bir kaşık yardımıyla yağda kızartın. Bu kısmı Mücver kızartmak gibi düşünebilirsiniz.
Servis esnasında bal,kayısı reçeli,pudra şekeri tavsiyemizdir. Afiyetle kalın.
Etiketler:
bal,
muz,
muz kızartması,
pudra şekeri,
reçel,
tatlılar
Mantarlı Rokalı Pizza
Pizzanın savaş döneminde bulunmuş bir yiyecek olduğunu biliyor muydunuz? Bence bir çoğunuz hayır diyecek keza pizza görünüm itibariyle oldukça zengin malzemelerle bezenip geliyor önümüze.Ama hepimizin bildiği gibi Pizza İtalyan bir arkadaşımız. Yani anlıyoruz ki; İtalya savaş döneminde, fakir insanlar son malzemelerini hamurun üzerine dizip tüketmeye başlıyor zamanla bunu fark eden soylular ise kaliteli ürünler kullanarak bugünkü pizzayı oluşturuyor,bizlerde afiyetle tüketiyoruz. Pek sağ olsun İtalyan hanımları.
Öyleyse ne diyoruz; yaşasın hamur işleri şimdi pizzanın tam zamanı!
Malzemeler;
3 bardak un
1 paket maya
1 bardak ılık süt
Sosu İçin;
2 domates rendesi
1 kaşık salça
1 kesme şeker
1 kaşık ketçap
Dolgu Malzemeleri;
Kavrulmuş soğan ve mantar
Üzeri için ;
Peynir , kaşar peyniri
Nane,Roka
19 Ağustos 2014 Salı
Durma! Ek,Sula,Yetiştir,Topla ...
10 Haziran 2014 Salı
Kirletilmemiş kalplerinizi alıp sistemin ulaşamayacağı yerlere koyun
8 Haziran 2014 Pazar
En yakın yeşilliğe koşun!
Sen Haziran'sın Nisan gibi davranma :)
Haziran ayı gelmiş olmasına rağmen içinde Nisan ayının yağmurlarını ve hafif rüzgarlı havasını barındırıyor hala. Ben bahar kızıyım.Mevsimlerden en çok Son bahar ve ilk baharı severim.Tipik bir başak burcu ve eylül insanıyım anlayacağınız. Biz pazar gününün güneşini fırsat bilerek uzun zamandır beklediğimiz pikniğimizi gerçekleştirdik. Beşiktaş'ın en güzel yeri olan Yıldız Korusunun piknik kısmında ettik bu sabahki kahvaltımızı.Sizde hafta sonlarını ve güneşi fırsat sayıp en yakın yeşilliğe koşun. Mutlu sofralarınızda mutlu hafta sonları...
Haziran ayı gelmiş olmasına rağmen içinde Nisan ayının yağmurlarını ve hafif rüzgarlı havasını barındırıyor hala. Ben bahar kızıyım.Mevsimlerden en çok Son bahar ve ilk baharı severim.Tipik bir başak burcu ve eylül insanıyım anlayacağınız. Biz pazar gününün güneşini fırsat bilerek uzun zamandır beklediğimiz pikniğimizi gerçekleştirdik. Beşiktaş'ın en güzel yeri olan Yıldız Korusunun piknik kısmında ettik bu sabahki kahvaltımızı.Sizde hafta sonlarını ve güneşi fırsat sayıp en yakın yeşilliğe koşun. Mutlu sofralarınızda mutlu hafta sonları...
7 Haziran 2014 Cumartesi
Truff
Krema ve sütlü çikolatadan yapılmış ganajın kek ile buluştuğu an... Buzdolabı onları soğutur ve bu muhteşem üçlü yanında bol köpüklü, okkalı bir Türk kahvesine eşlik etmeyi bekler.Haydi Gizemsel Mutfak takipçileri Truff'lar benden kahveler sizden. Herkese mutlu hafta sonları.Evinizden çikolata kokusu,sofranızdan kalabalıklar eksik olmasın. #Mutlusofralar.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)